Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy suorittaa johtoalueiden reunapuiden oksintaa helikopteriraivauksena

Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy suorittaa 20 kV:n johtoalueelle ulottuvien reunapuiden raivauksia helikopterin avulla Salosaaren, Äitsaaren, Härskiänsaaren ja Virmutjoen alueella. Työ käynnistyy 14.10. ja kestää alustavan arvion mukaan 2–3 viikkoa. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa työn aloituksen ajankohtaan ja työn kestoon. Johtoaluetta raivataan yhteensä noin 50-70 kilometriä sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi.

Sahausta tekevään helikopteriin on pidettävä vähintään 100 metrin turvaetäisyys. Raivaukseen osallistuu myös Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy:n verkostoasentaja, jonka avustaa helikopterilentäjää ja huolehtii toteutuvista varoetäisyyksistä.

Raivaustoimenpiteistä sovitaan etukäteen asukkaiden kanssa, mikäli työtä toteutetaan erityisen lähellä piha-alueita tai esimerkiksi hevostiloja. Alueiden hevostilojen pitäjät ja henkilöt, joilla on pihapiiriinsä liittyviä vaateita, voivat olla jo ennakkoon yhteydessä tekniseen asiakaspalveluun: puh. 05 683 5209 (arkisin klo 9-15), suunnittelu@issoy.fi.

Raivaustyö saattaa aiheuttaa lyhytkestoisia sähkökatkoja, mikäli oksia pääsee putoamaan johtojen päälle. Putoavat oksat poistetaan raivaajien toimesta kulkureiteiltä, piha-alueilta ja ojista. Muilla alueilla raivattu puusto jää maanomistajalle. Pahoittelemme raivaustyöstä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä ja meluhaittaa. 

Raivaustyö tehdään ilmajohtomääräysten mukaisesti puuston ja ilmajohtojen riittävän etäisyyden varmistamiseksi ja sähkökatkojen ennaltaehkäisemiseksi. Metsäisillä alueilla sähkökatkoja voi syntyä, kun puut taipuvat sähkölinjoille pääasiassa tuulen tai lumen painosta. Reunapuiden raivausurakasta vastaa Procopter Oy. Mahdollisissa häiriötilanteissa tilannetta voi seurata häiriökartaltamme: https://issoy.keskeytystilanne.fi/ tai soittaa vikapäivystysnumeromme 050 344 1241. 

Jaa somessa