Ammattiliittojen työtaistelutoimet

31.01.2018

Energia-alaa koskeva työehtosopimus päättyi eilen 31. tammikuuta. Sähkö-, energia-, ict- ja verkostoalan työntekijät aloittivat tänään torstaina 1.2.2018 klo 06.00 ylityökiellon, joka on voimassa toistaiseksi. Ylityökielto koskee kaikkea ylityötä, myös sellaista, jota tehdään varallaolon johdosta.

Sähköalojen ammattiliitto on ilmoittanut rajaavansa lakon ulkopuolelle ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävät työt. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkopuolisille vaaraa aiheuttavat viat korjataan ja Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy:llä on oikeus turvautua hätätyöhön, mikä velvoittaa asentajia töihin. Yhtiö pyrkii turvaamaan yhteiskunnan perustoiminnalle välttämättömien palveluiden sähkönsaannin kaikissa olosuhteissa. Lähipäiville ei ole sääennusteiden mukaan tulossa ilmajohdoille riskialtista säätilaa.

Verkkopalvelu on ylityökiellon vuoksi haavoittuvaisimmillaan työajan ulkopuolella tapahtuvien vikojen sattuessa. Laajempien tai useampien yhtaikaisten vikojen sattuessa vikakatkot voivat pitkittyä - pahimmassa tapauksessa seuraavaan arkipäivään. Pidempään katkoon kannattaa varautua Pahasti poikki -oppaan avulla.

Ylityökiellon lisäksi Sähköliiton jäsenet (sähköasentajat) ovat lakossa perjantaina 2.2. klo 06.00 alkaen lauantaiaamuun 3.2. klo 06.00 saakka. Työnseisauksen tarkoituksena on mahdollistaa Sähköliiton jäsenten osallistuminen palkansaajakeskusjärjestö SAK:n järjestämään poliittiseen mielenosoitukseen. Mielenosoituksella vaaditaan Suomen hallitusta perumaan työttömyysturvan leikkaukset eli ns. aktiivimalli. Lakon aikana yhtiön toiminta ylläpidetään ulkopuolisin resurssein niiltä osin kuin se on tarpeellista.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile tuotteita.

http://www.wattis.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue sähköviestiä!

Käy lukemassa kuulumisiamme asiakaslehdestämme!

http://www.iss-sahkoviesti.fi

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset