Karhumäelle rakennetaan säävarma sähköverkko

03.05.2019

Maakaapelointihanke käynnistyy ensi viikolla kaivuutöillä Lempeenlietteentien suunnalta. Hankkeen piiriin Karhumäen lisäksi kuuluu Karhukallio, Suo, ja Mustalampi. Lisäksi alueen pylväsmuuntamot korvataan säävarmoilla ja ympäristöystävällisillä puistomuuntamoilla. Hanke (1,5 milj. euroa) parantaa sähkömarkkinalain mukaista sähkönjakelun toimitusvarmuutta asiakkaille sekä siirtää verkon vastaamaan nykypäivän tehontarvetta. Hankkeen on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmis vuoden 2020 aikana. Samalla kaapeloidaan Imatran kaupungin katuvaloverkkoa. Teiden varsilla kulkee maanrakennusurakoitsijoiden kaivinkoneita upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä. Tiellä liikkujilta pyydämme malttia ja työmaan vaikutusten huomioimista, varsinkin turvaetäisyyksien osalta.

Hankkeella saadaan 800 asukasta säävarman verkon piiriin

Maakaapelointi Karhumäen alueella tehdään nyt, kun sähköverkkoja joudutaan joka tapauksessa uusimaan. Ilmajohtoverkon keski-ikä alueella on noin 50 vuotta ja edessä olisi ollut mittavat kunnossapidolliset toimet sekä verkon vahvistaminen vastaamaan nykypäivän tehontarvetta. Maakaapeli kestää säitä ja on ympäristöystävällinen.

Yhden alueen maakaapelointi on kokonaisuutena pitkä hanke. Maanrakennustöiden on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä. Vanhan sähköverkon purkutyöt aloitetaan talvella, mutta purkutöiden aikataulu on sidoksissa uuden maakaapeliverkon käyttöönottoon.

Tämän merkittävän hankkeen  myötä lisäämme Karhumäen alueella noin 800 asukasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme”, kertoo verkkopalveluiden liiketoimintajohtaja Tero Karjola.

Häiriökartta

Täältä näet sähkönjakelun häiriöt alueesi sähköverkossa. Kartassa eivät näy asiakkaan omassa verkossa olevat viat.

http://hairiotilanne.voimatieto.fi/iss/frontpage.htm

Wattis online-palvelu

Hoida energia-asiasi kuntoon vaivattomasti verkossa. Tee muuttoilmoitus, sähkösopimus tai vertaile sähkösopimuksia.

https://wattis.issoy.fi

Vikapäivystys 24h

Palvelemme ympäri vuorokauden sähkövikoihin ja sähkönjakelun häiriöihin liittyvissä tapauksissa.

/sahkonsiirto/palvelut/vikapaivystys-24h

Lue SähköSanomat!

Käy lukemassa kuulumisiamme uudistuneesta asiakaslehdestämme!

http://www.sahkosanomat.fi/

Usein kysytyt kysymykset

Osaatko lukea sähkölaskuasi? Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin!

/ohjeet-ja-vinkit/usein-kysytyt-kysymykset